Tidningen borätt Vackraste bröllopsfotot

Bröllopsfoto

De finaste bröllopsfotografin jag sett är foton som känns naturliga och okonstlade. Foton som återspeglar kärleken mellan brud och brudgum utan att det ser regisserat eller planerat ut.

För en fotograf i Malmö handlar det ofta om saker som man inte riktigt kan iscensätta eller konstruera med hjälp av rätt ljussättning eller photoshop. Det är något som helt enkelt bara finns där mellan brudparet som på något magiskt vis lyckas lysa igenom och komma fram i bilden.

Som fotograf eller fotografassistent är det fantastiskt att vara med på en photoshoot där paret som ska gifta sig är lättregisserade, men jag har också varit med om att jag inte trott att fotot skulle bli bra alls och blivit motbevisad.

Jag har varit med vid otaliga bröllopsfotograferingar hos flera olika fotografer i Malmö och kan lugnt säga att ingen varit den andra lik. Det svåraste har varit de par som vill ha “det perfekta fotot” och som är mer inställda på detta än att “vara i sin bröllopsdag”.

Dessa par kräver en hel del arbete för att få dem att vara här och nu och koncentrera sig på varandra istället på själva fotot.

Receptet för en lyckad bild

Som fotograf i Malmö så vet jag att det bästa receptet för en lyckad bild, vad det än gäller är att försöka vara i stunden och ta vara på här och nu. Gäller det ett bröllopsfotografi så är det viktigaste att hitta ett lugn och verkligen se din partner.

Jag brukar säga: “tänk på varandra och varför ni valt varandra” under fotograferingen. När jag säger det så händer det ibland något unikt. En gnista tänds och paret möts på nytt i den stunden och har bara ögon för varandra. Kanske ser de på varandra trots att de bestämt sig för att titta in i kameran. Kanske händer det bara något i ögonen som gör att bilden får en alldeles speciell och kärleksfull aura. Det enda jag vet är att när detta speciella händer så blir bröllopsfotot bättre och vackrare än man kunnat ana. Det är det som gör en bild till ett minne för livet.

26 Aug 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)