Tidningen borätt Optikern förändrade mitt liv

Glasögon från en optiker i Malmö/Halmstad

Jag har letat efter en bra optiker i Malmö under en längre tid - dels för att jag under en längre tid misstänkt att jag har någon slags syndefekt, dels för att jag fortfarande inte kommit igång med mitt körkort än och behöver få synen kontrollerad innan jag får mitt lämplighetstillstånd. Men ja, körkortet är det minsta. Sedan jag började jobba på kontor i slutet av mars förra året har jag märkt att mina ögon har blivit mer och mer ansträngda i slutet av varje dag. Jag förstår ju själv att tär på ögonen att sitta vid en skärm dag ut och dag in - men nu har det kommit till den grad att bokstäver blir suddiga på avstånd. Jag har dessutom väldigt lätt att få huvudvärk nuförtiden. Dags att ta tag i problemet och bege mig till optikern, med andra ord.

Jag befann mig i Halmstad, så jag fick hitta en optiker där

Hur som helst… Så jag gick och bokade in en synundersökning häromdagen. Eftersom jag befann mig i Halmstad just den dagen fick det bli där. Halmstad visade sig vara mer eller mindre fullsmockade med optiker, faktiskt, så det var i princip bara att korsa gatan från hotellet och ”checka in” på första bästa alternativ. Optikkompaniet hette företaget.

Vad tror ni resultatet blev? Jo, mycket riktigt var min syn helt åt skogen. Jag hade brytningsfel på båda ögonen och var en smula närsynt. Optikern förklarade min huvud- och ögonverk som ett resultat av att jag pendlar mycket mellan två skärmar - en stor och en liten - och att det blir jobbigt för ögonen att ställa om sig. Där ser man.

Billig synundersökning, dyra bågar

Själva synundersökningen i sig var inte särskilt dyr, däremot kostade ju glasögonen en hel del. Men jag ryckte på axlarna. ”What happens in Halmstad stays in Halmstad” tänkte jag och tog ett par bågar från Ralph Lauren på två års avbetalning. Ska man ha en syndefekt ska man bära den med stil, anser jag.

8 Sep 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)