Tidningen borätt Fixardag i bostadsrättsföreningen

Maj månad är en väldigt vanlig månad när det kommer till vårstädningen. Alla medlemmar i BRF samlas och hjälps åt att snygga upp de gemensamma ytorna både ute och inne. Många gör detta till en fest, medan andra tar det lite mer på allvar och ser till att göra färdigt själva fixandet innan man öppnar upp de svalkande dryckerna. Vad många glömmer är att ha ordentliga arbetskläder när de har en fixardag i sin bostadsrättsförening. Det funkar visserligen med ett par mjukisbrallor och gympaskor, men har ni möjlighet att köpa in arbetskläder till er BRF så är det alltid bättre. Då slipper folk slita på sina egna kläder dessutom. 

Tips för att göra fixardagen roligare

  • Se till att det finns möjlighet att grilla efter ni utfört jobbet. Eller grilla till lunch när ni tar en paus. 
  • Låt folk skriva upp sig på en lista på vad de kan tänka sig att göra. Lista allt som ska göras som klippa häckar, sopa trottoar, skura trappuppgång etc. så kan de välja själva. 
  • Drick gärna alkohol om ni vill, men gär det efter ni är klara. Då har ni något att se fram emot. 
  • Utforma små tävlingar - flest plastskräp plockade, mest grus uppsopat och så vidare. Dela ut små priser efteråt. 

Gör man fixardagen till något kul så är det en sak alla medlemmar kommer att se fram emot och det kommer inte bli svårt att få med alla. Är det en dag med massor av slit och ingen "lek" eller belöning så är det lätt hänt att många råkar vara bortresta just den dagen... 

24 May 2020

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)